İş

Perficient’in değeri, EQT ile üç milyar dolar karşılığında yapılan satın alma anlaşmasının ardından yüzde 50 arttı

Özel sermaye konusunda uzmanlaşmış İsveçli yatırım şirketi EQT AB, Amerikan dijital danışmanlık firması Perficient’i (PRFT) sadece nakit içeren bir işlemle satın almayı planlıyor. Bu anlaşmanın değerinin 3 milyar dolar civarında olacağı tahmin ediliyor.

Satın almanın duyurulmasının ardından, özel bir şirkete dönüşecek olan Perficient’in hisse senedi fiyatı Pazartesi günü borsa açılmadan önce %52’den fazla artış gösterdi.

EQT, Perficient’in her bir hissesi için 76 dolarlık bir satın alma fiyatı önerdi ve bu da şirketin bir önceki Cuma günü piyasa kapanışındaki hisse fiyatına kıyasla %58’lik önemli bir artışı temsil ediyor.

Perficient yönetim kurulu, 2024 yılı sonuna kadar tamamlanması beklenen anlaşmaya oybirliğiyle onay verdi.

Satın alma işleminin tamamlanmasının ardından Perficient hisseleri artık Nasdaq borsasında işlem görmeyecektir. Tom Hogan şirketin İcra Kurulu Başkanı olarak görevine devam edecek ve dünya çapında 40’tan fazla lokasyondaki faaliyetlerini yönetecek.

“Perficient Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Tom Hogan, “Bugün kuruluşumuz için önemli bir ilerleme anlamına geliyor.

“Çalışanlarımızın durmak bilmeyen çabaları ve bağlılıkları ile müşterilerimizin, iş ortaklarımızın ve diğer ilgili tarafların ihtiyaçlarına olan adanmışlıkları olmadan başarılamayacak heyecan verici yeni bir aşamaya giriyoruz. EQT’nin Perficient için belirlediği strateji bizim hedeflerimizle tam bir uyum içinde ve uluslararası genişleme hedeflerimizi gerçekleştirirken onlarla işbirliği yapmak için sabırsızlanıyorum.”

Bu metin yapay zeka yardımıyla üretilmiş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen hüküm ve koşullarımıza bakın.

otlukbelihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu